Amennyiben szeretné kiszámolni CRM projektje várható megtérülését segítünk ebben. Kérjük regisztráljon és, vagy elvégezzük a kalkulációt, vagy megosztunk egy CRM kalkulációs módszertant.

CRM megtérülés kalkuláció kérés itt.

A CRM projektek esetén a konzultáció (üzleti és informatikai) és a szoftver használatából adódó költségekkel kell számolni. A havidíjas, központi, külső szerverről üzemeltetett (ondemand) CRM megoldások terjedésének következtében ma már nagyon alacsony induló beruházással (kb. másfél millió forinttól) indíthatóak CRM projektek, így a projekt megtérülésével kapcsolatos kockázatok mérsékelhetőek.

A konzultáció költsége a projekt komplexitásától és a belső szaktudás mennyiségétől függ. Az infrastruktúrája a szoftver használatának módjától és a választott szoftvertől. A modern CRM rendszerek külső szolgáltatótól havidíj ellenében is igénybe vehetőek, ebben az esetben csak egy havidíjjal kell kalkulálni. A tradicionális, házon belül működtetett CRM szoftverek esetében a hardver és a szoftver költségeivel, a megújításhoz szükséges karbantartási és konzultációs díjakkal kell kalkulálni.